Yle Uutiset

Metsäliike pysäytti taas hakkuut Aalistunturilla – jo viides kerta

Eeva Kuiva & Mia Sivula 20/2/2023

Kuvaamisesta syntyvää tallennetta olisi mahdollista käyttää poliisin toiminnan vaikeuttamiseen ja vahingoittamiseen, poliisi perustelee kuvaamiskieltoa.Lue artikkeli Ylen verkkosivuilta.

Metsäliike kertoo jälleen pysäyttäneensä hakkuut Aalistunturilla Kolarissa. Mielenosoittajat vaativat Metsähallitusta luopumaan kaikista hakkuista kansallispuistoesityksen alueella.

Liike kertoo haluavansa myös haastaa Metsähallitus Metsätalous oy:n toimintaa ja kyseenalaistaa nykymetsätaloutta ja selluteollisuutta etenkin Pohjois-Suomessa laajemminkin.

Metsäliikettä edustava Theo Levlin kertoo, että liike haluaa aktivoida kansalaisia seuraamaan Metsähallituksen hakkuita ympäri Suomea myös muissa arvokkaissa metsäkohteissa.

– Emme luota tällä hetkellä Metsähallituksen omaan arvioon.

Metsähallituksen metsätalouden aluejohtaja Samuli Myllymäki vahvistaa, että hakkuukoneen työt ja kulku työmaalle estettiin sunnuntaina iltapäivällä. Hänen mukaansa tilannetta selvitellään ja töitä halutaan päästä jatkamaan mahdollisimman nopeasti.

Kyseessä on jo viides kerta, kun Metsäliikkeen mielenosoittajat ovat keskeyttäneet hakkuut Aalistunturilla. Poliisi poisti mielenosoittajia paikalta viimeksi viikko sitten.

Maanantai-iltapäivänä kello 14 Metsäliikkeen Levlin kertoi, että mielenilmaus oli sujunut ilman poliisin tai Metsähallituksen väliintuloa.