Aalistunturin sijainti ja kartat

Aalistunturin seutu muodostaa laaksomaisen kokonaisuuden sekä yhtenäiselle ja suljetulle metsälle tyypillisen ekosysteemin, joka tekee siitä hyvin ainutlaatuisen alueen.

Maasto voi olla haastavaa kokemattomille vaeltajille, koska kyseessä on luonnon muovaama valuma-alue, jossa ei ole pitkospuita tai valmiita reittejä. Siksi suosittelemmekin valmistautumaan reissuun ajatuksella ja huolellisesti.

Reitti kannattaa suunnitella käytettävissäsi olevan ajan, reitin pituuden sekä oman yleiskuntosi mukaan. Sivuiltamme löydät valmiit reittikartat sekä ohjeet, jotka huomioimalla onnistuu varmasti.  Huomioithan myös, ettei matkapuhelinverkko välttämättä toimi alueella. 

Kannattaa siis tulostaa kartta mukaan!

Kolarista tai Pellosta

Pellosta tultaessa Aalistunturille pääsee helpoiten kääntymällä Rovaniementielle, ja siitä Pasmajärventielle.  Pasmanjärventieltä käännytään Aalisjärventielle.

Kolarista tultaessa Aalistunturille pääsee helpoiten kääntymällä Sieppijärven kylän jälkeen  Lohinivantielle ja ajamalla Nuottavaarantien kautta Aalisjärventielle.

Myös Kolarissa olevan Aitamännikön kautta pääsee Aalistunturille kääntymällä Haukirovantielle ja ajamalla Laukkujärvelle, mutta reitti on huomattavavsti muita pidempi. 

"Aalistunturin monipuolinen luonto yllätti. Siitä tuli mieleen Särkitunturi, eikä se mielestäni yhtään hävinnyt sen maisemille."

Hyödyllistä tietoa ennen retkeäsi

Vaelluksella kantamusten painon tulisi olla korkeintaan kolmannes kantajan painosta. Tästä huolimatta ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa varustautua, joten pakatessa kannattaa luottaa myös omaan intuitioosi.

Perusteellinen valmistautuminen ja sopiva varustus ovat avainasemassa, mitä tulee onnistuneeseen vaellukseen tai retkeen. Huolehdithan ennen reissuasi, että sinulla on riittävästi välttämättömiä tarvikkeita mukana, jotta vältyt turhilta riskeiltä.