Karttapalvelut

Tutustu Aalistunturin seutuun tutkimalla maastokarttoja ja ilmakuvia. Suosittelemme tulostamaan kartan muovitaskuun ennen retkeäsi, koska Aalistunturin seudulta ei löydy lainkaan merkattuja vaellusreittejä.

Vaellukseen paras esillä olevista karttapalveluista on retkeilijän ykköstyökaluksikin mainittu Metsähallituksen Retkikartta.fi-verkkopalvelu. Retkikartta.fi sisältää valtion ja kuntien luontoretkikohteet, reitit sekä retkeilijää varten tehdyt rakenteet kuten tulentekopaikat, laavut ja autiotuvat. Kalastus- ja metsästysalueet löytyvät kartasta myös. Kartan käyttö on maksutonta.

Karttapaikka -palvelussa pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin. Voit hakea karttoja koko Suomesta esimerkiksi paikannimillä ja koordinaateilla. Tarkemmissa mittakaavoissa kartoille saa näkyviin myös kiinteistöjaotuksen.

Paikkatietoikkunasta puolestaan löydät Metsäkeskuksen avointa metsätietoa aina metsien kasvupaikoista ja puustosta erityisen tärkeisiin elinympäristöihin ja metsien käyttöön. Metsätietojen avulla voi myös löytää esimerkiksi korvasienipaikkoja ja nähdä alueita, missä hirvet aiheuttavat erityisen paljon tuhoja metsille.

Haastava maasto

Aalistunturin seudun maasto voi olla haastavaa kokemattomille vaeltajille, koska kyseessä on luonnon muovaama valuma-alue, jossa ei ole pitkospuita tai valmiita reittejä. Suosittelemme suunnittelmaan reittisi etukäteen käytettävissä olevan ajan sekä oman yleiskuntosi mukaan.

Karttojen avulla voit suunnitella reittisi ja muodostaa itsellesi yleiskuvan alueen maastosta ja vaeltamisesta siellä. Jos sinulla nousee kysymyksiä vaeltamisesta Aalistunturin seudulla, niin älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Karttapalvelut