Leiriytyminen ja majoittuminen Aalistunturilla

Aalistunturi sijaitsee luonnon keskellä, eikä sen välittömässä läheisyydessä ole puutteita majoittumiseen. Siksi sinun kannattaakin suunnitella yöpymispaikat hyvissä ajoin jo ennen matkalle lähtöäsi.

Aalistunturin lähimmät majoittumismahdollisuudet löytyvät Kolarin Pasmajärven kylästä sekä Pellosta. Tosin parastahan yöpyminen on tietystikin keskiyön auringon alla tai paukkupakkasilla natisevien puiden lomassa tähtitaivasta ja revontulia tuijotellen. Tulta koskeviin sääntöihin on tutustuttava etukäteen, jottet loukkaisi vahingossa maanomistajan oikeuksia tai Aalistunturin hoitosuunnitelmaa.

Yöpyminen Aalistunturin seudulla

Aalistunturin seudulta löytyy useita nuotio- ja laavupaikkoja, joiden läheisyydessä voi majoittua pidemmäksikin aikaa. Yleensä nuotiopaikat sijaitsevat järvien ja lampien läheisyydessä.

Tulen tekeminen maastoon ja polttopuiden otto eivät ole jokaisenoikeuksia. Ne on sallittu vain maanomistajan luvalla. 

Lapissa voi tehdä tulen valtion maalle Metsähallituksen antaman, kaikkia koskevan yleisen luvan perusteella, mikäli lähistöllä ei ole erillistä tulentekopaikkaa. 

Huomioithan kuitenkin, ettei tulenteko luonnonsuojelualueella ole sallittua. Myös tulenteko metsäpalovaroituksen aikana on typerää ja jyrkästi kiellettyä.

Retkipaikan muistilista luonnossa majoittumiseen

Pellon Ritavalkean laskettelukeskus

Majoitu ylellisesti Pellon Ritavalkeassa, josta pääsee näppärästi Mustitunturin kautta Aalikselle.